Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο Άρτας Αγία Θεοδώρα

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Άρτας Αγία Θεοδώρα την Βασίλισσα, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας στην πόλη της Άρτας. 

Κατά τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλο και Άρτης κ. Καλλίνικο. 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία στην πανήγυρη, ζήτησε από όλους να μην τιμάμε απλά την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, αλλά κυρίως να μιμούμαστε την υπακοή της στις εντολές του Θεού.

Πλήθος πιστών από την Άρτα, αλλά και από ολόκληρη την Ήπειρο συνέρρεε καθ΄ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα, αλλά και τον Τάφο της Οσίας.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Αναστασία Σίμου, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίος Γεωργάκος, Περιφερειακοίκαι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Δ/ντη Ηπείρου Ταξίαρχος Σκανδάλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Ταξίαρχος Λαγός, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, Δευτέρα 11 Μαρτίου με την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και την πάνδημη Ιερά Λιτάνευση των Λειψάνων της Οσίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Διαβάστε ακόμα