Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Φιλλανδική Ενορία της Στοκχόλμης

Το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί, επί σειρά ετών, το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο. 

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Φιλλανδίας, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Harry Fagerlund, και οι ύμνοι αποδόθηκαν στην Φιλλανδική, Καρελλική, Σουηδική, Ελληνική και Σλαβωνική, από την χορωδία του ναού, υπό την διεύθυνση του Μουσικολ. κ. Jukka Aminoff.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Ποιμενάρχης μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Φιλλανδίας κ. Λέοντα, τους κληρικούς και λαϊκούς της Φιλλανδικής Εκκλησίας, επ᾽ ευκαιρία του επερχομένου Πάσχα (30 Μαρτίου), απηύθυνε δε προς το εκκλησίασμα τον προσήκοντα λόγο της ημέρας και ευχήθηκε για τις εγγίζουσες Πασχάλιες ημέρες.

Διαβάστε ακόμα