Τίμησε τον πάτρωνά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης

Με την αγαπητική πρόσκληση του μητροπολίτου Φαναρίου Αγαθαγγέλου, γενικού διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και την ευλογία του προέδρού της, αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο εμπερίστατος μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, έβρε θυσιαστήριο επί τη μνήμη του πάτρωνος του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου.  

Στο προσκυνηματικό ναό της Αποστολικής Διακονίας αφιερωμένο στην αγία Βαρβάρα, που βρίσκεται στα όρια του ομωνύμου της Δήμου, προεορτάστηκε ο άγιος μάρτυς, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Στο μικρό ναΰδριο της αγίας, που περιβάλλεται από τον μεγαλοπρεπή ναό, είναι αγιογραφημένος ο άγιος Θεόκλητος ανάμεσα σε άλλους αγίους και κάτω από ένα επιβλητικό Σεραφείμ. Εκεί ο εορτάζων ιεράρχης πλαισιωμένος από κληρικούς της αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων μητροπόλεων, με πρώτο τον συνεορτάζοντα αρχιμανδρίτη Πορφύριο Χαλίκο, χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία. 

Από την εκκλησιαστική μας κοινότητα συμμετείχαν οι αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και Ευσέβιος Μεάντζια, καθώς και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Ηλιουπόλεως, αντιδήμαρχος Ιωάννης Πούλος.   

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Φαναρίου, ευχήθηκε στον εορτάζοντα και εκείνος ευχαρίστησε τον φιλοξενούντα αρχιερέα, τους προσελθόντες κληρικούς και λαϊκούς και αντευχήθηκε σε όλους καλό Τριώδιο, αναφερθείς επί μακρόν στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την άδεια του οποίου ιερουργεί στα όρια της επαρχίας του.  

Οι επίσκοποι Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, Ταλαντίου Επιφάνειος και Θεσπιών Παύλος προσήλθαν εν συνεχεία και ευχήθηκαν στον εορτάσαντα, κατά την επακολουθήσασα δοχή, που επιμελήθηκε ο προϊστάμενος του προσκυνήματος αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Δαμιανάκης. 

Κατά την διάρκεια της εορταστικής συνάξεως, ο Αρχιεπισκοπικός επίτροπος της ΙΕ΄ περιφερείας Ηλιουπόλεως, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, προσέφερε, δια των παρόντων μελών της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, στον ναό της ενορία μας, εικόνισμα της αγίας Μαρίνης εικονογραφημένο στα μέσα, του περασμένου αιώνα.  

Διαβάστε ακόμα