Το Περιστέρι υποδέχθηκε την κάρα της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννας

Περιστέρι – Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα το Περιστέρι και ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης που βρίσκεται στο Λόφο Αξιωματικών υποδέχτηκαν σήμερα το απόγευμα την κάρα της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης από την Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας.

Το ιερό σέβασμα κόμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωτυαίου κ. Διονύσιος Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας και υποδέχτηκε, εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως Περιστερίου, επισκέπτες κληρικούς, Αντιπεριφερειαρχες, Αντιδημάρχους και εκατοντάδες πιστούς.

Συμμετείχαν οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Περιστερίου.

Εν συνεχεία η πομπή κατευθύνθηκε προς το Ναό όπου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θοφιλεστάτου Επισκόπου Κωτυαίου κ. Διονυσίου.

O π. Άγγελος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολύκαρπο για την σπάνια ευλογία να επιτρέψει την μεταφορά της κάρας της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε την μεγάλη ευλογία να κομίσει ο ίδιος το ιερό απότμημα της κάρας της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης και ευχηθηκε πλούσια την ευλογία της Αγίας σε όλους τους προσκυνητές.

Διαβάστε ακόμα