Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Μεγάλης Παναγίας Θήβας

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε το εσπέρας της  Γ’  Κυριακής των Νηστείων της Σταυροπροσκυνήσεως ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον ιστορικό ιερό ναό της Μεγαλής Παναγίας – Αγίου Δημήτριου πόλεως των Θήβων στον οποίο χοροστάτησε με την ευγενή  πρόσκληση  του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος.

Στον κατανυκτικό εσπερινό  συμμετείχαν  ο Αρχιερατικός Επίτροπος  Θήβας και εφημέριος  του ιερού ναού Πρωτοπρ Γεωργίος Τουλουμάκος καθώς επίσης  και ιερείς  εκ των ενοριακών  ιερών ναών  της Θήβας.

Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στο ιερό σύμβολο του Τιμίου Σταυρού τον οποίο προβάλει η εκκλησία εν μέσω της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε και τον προσκληθέντα  ομιλητή  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταλαντίου κ. Επιφάνιο για την συμμετοχή του στον αποψινό κατανυκτικό εσπερινό.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος κ. Επιφάνιος  ευχαρίστησε τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία του καθώς επίσης και τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την ευγενική πρόσκληση του στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο  στην σημερινή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε και  στην διδασκαλία της εκκλησίας  η οποία παρουσιάζει  τον τίμιο σταυρό με την χαρά της αναστάσεως.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Χρήστος Καραθανασόπουλος ο Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Αναδιώτης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα