Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος

H Ιερά Μητροπόλις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024 Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως.

Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως απέδωσε Βυζαντινούς Ύμνους, κάλαντα και μοιρολόγια της Μεγάλης Εβδομάδος, υπό την διεύθυνση του Διδασκάλου αυτής και Πρωτοψάλτου- Μουσικολόγου κ. Νικολάου Ταπρατζή.

Ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου με θέμα: «Η Σταυρική Θυσία του Χριστού».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Κώστας Μιχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Κουρουνιώτης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μεγαλοπόλεως κ. Διονύσιος Αλεξόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Θεόδωρος Βλάχος, αλλά και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την προπασχάλια εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικηφόρος έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τον Υπεύθυνο της Σχολής, τους μουσικούς και τους χορωδούς για την άρτια εκτέλεση των ύμνων, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν για την παρουσία τους, ευχόμενος να βιώσουμε πραγματικά και όχι επιφανειακά τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μας, καθώς και την Ανάσταση του Χριστού όχι ως ένα ετήσιο, αλλά ως ένα καθημερινό γεγονός, διότι τότε μόνο η ζωή μας, η ύπαρξή μας, η κοινωνία μας θα είναι μια διαρκής επιβεβαίωση της Ανάστασης. Τότε και η καρδιά και όχι μόνο τα χείλη θα λένε το «Αληθώς ανέστη» και θα χαιρόμαστε την ελευθερία «που ο Χριστός ημάς ηλευθέρωσεν» (Γαλ. 4,1).

Διαβάστε ακόμα