Φοιτητές της Ανωτάτης Εκκλ. Ακαδημίας Αθηνών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024  ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας  και σπουδαστές από τη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην Δημόσιου Ι.Ε.Κ.) Χαλανδρίου με ειδικότητα «Ειδικός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων» οι οποίοι  παρακολουθούν το μάθημα  «Τοπική Εκκλησιαστική Ιστορία-Θρησκευτικός τουρισμός Ιερών Μονών και Μητροπόλεων», με διδάσκουσες την Δρα Χριστίνα Κολοβού, Ε.ΔΙ.Π. στην Α.Ε.Α.Α. και Στυλιανή Μουζακιώτου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και το όλο κτηριακού Συγκρότημα του Επιτελικού Οργανισμού Διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος  .

Εκεί τους υποδέχθηκε  ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος  ο οποίος αρχικά,   μαζί με  Μέλη   της Διοικούσης Επιτροπής και Συνεργάτες του Συνοδικού Γραφείου,  τους μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου και στη συνέχεια τους  καλωσόρισε  και τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις μέχρι σήμερα  σημαντικές  ποιμαντικές δράσεις  της Εκκλησίας της Ελλάδος  δια του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων όπως επίσης και για τις Αρχές και τους Πνευματικούς Πυλώνες πάνω στους οποίους εδράζεται και στηρίζεται το έργο της όλης προβολής, αναδείξεως και  προώθησης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. 

Στη δίωρη συζήτηση που ακολούθησε οι φοιτητές εξέφρασαν την έκπληξή τους για το έργο που επιτελείται τα τελευταία  είκοσί δύο χρόνια από της Ιδρύσεως του Συνοδικού Γραφείου και μεταξύ των άλλων εξετάστηκαν και οι δυνατότητες εποικοδομητικής  συνεργασίας, καθώς και θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης των πτυχιούχων. 

Με το πέρας της επίσκεψης όλοι οι φοιτητές έλαβαν  την ευλογία του Μακαριωτάτου ως ενθύμιο της επισκέψεως των, νηστίσιμο κέρασμα και έντυπα ενημερωτικού και πληροφοριακού υλικού του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Διαβάστε ακόμα