Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι.Ν. Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι τελέστηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλης και τους εφημέριους του Ναού. 

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέστηκε μπροστά στην Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “η των Πάντων Χαρά”, η οποία χρονολογείται το 1670 και μεταφέρθηκε από την Ανδριανούπολη από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως κ. Νεόφυτο.

Μετά την καθιέρωση της εορτής της Αγίας Εικόνας, στις 21 Νοεμβρίου στα Εισόδια της Θεοτόκου, από τον Μητροπολίτη Περιστερίου, η Θαυματουργή εικόνα θα βγαίνει από τον Θρόνο της και για την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε στη σημερινή ακολουθία λέγοντας μεταξύ άλλων “Η σημερινή ημέρα μάς δίνει το μήνυμα του ότι η εκκλησία μας προετοιμάζει να μετάσχουμε στο Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Μάς καλεί να τον κοινωνήσουμε Αναστημένο, όπως και η Παναγία τον κοινώνησε Αναστημένο. Η Παναγία όσο συνεχίζει την επίγεια ζωή της, κοινωνάει τον Χριστό, τον Υιό και Θεό Της. “

Τέλος ο κ. Γρηγόριος απευθυνόμενος προς όλους τους πιστούς της Μητροπόλεως, τούς κάλεσε να παραμείνουν όλοι στην Ακολουθία της Ανάστασης και να “κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Χριστού όπως το κοινώνησε η Παναγία για πρώτη φορά Αναστημένο”, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Σπανό και τους συνεφημερίους του για την ευταξία και τον ευπρεπισμό του Ναού.

Διαβάστε ακόμα