Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού της Ι. Μ. Κίτρους

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού Πιερίας πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Απριλίου η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)  κα Άντζελα Γκερέκου,  συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου. 

Εκεί τις υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Κατόπιν η Καθηγούμενη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Γερόντισσα Αγαθονίκη ξενάγησε την κα Γκερέκου στους χώρους και το Καθολικό της Ιεράς Μονής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του μοναστηριού.

Κατά την επίσκεψη της  Πρόεδρου του ΕΟΤ που πραγματοποιήθηκε σε εύχαρες κλίμα, συνομολογήθηκαν ο σεβασμός και η αμοιβαία εκτίμηση, ενώ εκφράσθηκε τόσο από την πλευρά της κας Άντζελας Γκερέκου όσο και του Σεβασμιωτάτου, η ειλικρινής βούληση για συνέχιση της άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας με ενέργειες που θα ενισχύσουν σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο τον τόπο με θετική ανάκλαση στους πολίτες της Πιερίας.

Παράλληλα αποφασίστηκαν και κοινές πολυεπίπεδες δράσεις, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, για την ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, κ.ά. σε συνεργασία με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΕΟΤ για την τιμητική επίσκεψη και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη σημαντική και συνεχή στήριξη που επιδεικνύει στην ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας.

Διαβάστε ακόμα