Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Πετρούπολη, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Παΐσιο Παράσχη, Πρόεδρο του Ε. Σ του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Πετεινάτο, τον π. Κωνσταντίνο Κάσσο, Αρχιερατικό Επίτροπο Πετρουπόλεως, τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο και τους διακόνους του π. Νικόδημο Μαλαματένιο και π. Ιάκωβο Χατζηιγνατίου.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. με αφορμή τον στίχο του 67ου ψαλμού από το Α’ Αντίφωνο της Θείας Λειτουργίας: «Ανέβης εις ύψος, ηχμαλώτευσας αιχμαλωσίαν, έδωκας δόματα τοις ανθρώποις» ομίλησε για την σωστική αξία του σταυρού – σήματος κατατεθέντος της Εκκλησίας μας – για τον κάθε πιστό, ο οποίος τον ακολουθεί από το βάπτισμα έως και τον τάφο του. Ο Χριστός υψωθείς στον σταυρό ανήψωσε και τον πεπτωκότα άνθρωπο στην Βασιλεία Του, χαρίζοντάς του ως δώρα την λύτρωση και την αθανασία.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η ακολουθία της προσκύνησις του Τιμίου Σταυρού και στο τέλος μοιράσθηκε το αντίδωρο και τα σταυρολούλουδα στους πιστούς προς αγιασμό τους.

Διαβάστε ακόμα