Μαθητές Μουσικού Σχολείου στον Μητροπολίτη Κορίνθου

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ. Δήμητρα Ζαρέντη και κ. Δημήτριο Μιχαλόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεώς μας προκειμένου να ψάλλουν τροπάρια από την Μ. Εβδομάδα και παραδοσιακά τραγούδια, στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και να του προσφέρουν Βιβλίο με τίτλο «1821 ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ» από τις εκδόσεις Μουσείου Μπενάκη και ευχετήρια κάρτα από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ειρήνη Καραπατά. 

Τους μικρούς μαθητές άκουσε, εκτός από την Ποιμενάρχη μας και ο εκ Βουλγαρίας φιλοξενούμενος στην Ι. Μητρόπολή μας Θεοφ. Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος και ο Θεοφ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. 

Ο Ποιμενάρχης περιχαρής για την όμορφη επίσκεψη ομίλησε στα παιδιά για τα κοσμοσωτήρια γεγονότα που διαδραματίζονται κατά την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και για την μεγάλη και πλούσια παράδοση της Πατρίδας μας. Συνάμα και με ευκαιρία το δώρο που του προσέφεραν, αναφέρθηκε στο Ιστορικό Κειμήλιο που φυλάσσεται στην Ι. Μητρόπολη μας, την Εικόνα της Παναγίας (Γλυκοφιλούσας) του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδας, Ιωάννου Καποδίστρια, τονίζοντας με νόημα ότι στο τέλος οφείλουμε να εστιάζουμε σε όσα μας ενώνουν και όχι σε όσα μας χωρίζουν!

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά, στους συνοδούς καθηγητές τους και στην Διευθύντρια του Σχολείου, «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση» προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα και το βιβλίου του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα) με τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ».

Διαβάστε ακόμα