Νέος Κληρικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου (19/4), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Αποστόλου Μούστου, 32 ετών, εγγάμου, ο οποίος εντάχθηκε στις τάξεις των Εθελοντών Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο τέλος της Αγρυπνίας τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα βρέφη και νήπια, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τους και παρηγορίας των οικείων τους.

Στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ψυχολογική επιβάρυνση ενός Κληρικού, όταν καλείται να κηδεύσει ένα μικρό παιδί ή έναν νέο άνθρωπο: «είναι προτιμότερη η σιωπή, διότι ουδείς μπορεί να απαντήσει στα αμείλικτα «γιατί». Την απάντηση γνωρίζει μόνον ο Θεός. Όμως, ενώνουμε τις προσευχές μας, ο Επίσκοπος και οι Κληρικοί μας, ζητώντας από τον Θεό να απαλύνει τον πόνο των γονέων. Στεκόμαστε κοντά σας, με τις ελάχιστες δυνάμεις σας, προσευχόμενοι, βέβαιοι ότι η παρηγορία έρχεται μόνον από τον Θεό, σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Μακαρίζω τους γονείς που δεν απελπίζονται μετά από ένα τέτοιο γεγονός και τους θαυμάζω. Πολλοί γονείς ενισχύονται ακόμα περισσότερο στην πίστη τους προς τον Θεό και μετατρέπουν τον πόνο τους σε έργα αγάπης, προσφοράς και θυσίας, κάνοντας το καλύτερο μνημόσυνο για τις ψυχές των παιδιών τους. Σεβόμενοι τον πόνο σας, σιωπούμε και προσευχόμαστε για την άνωθεν παρηγορία».

Διαβάστε ακόμα