Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Χαλκίδα

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εψάλη ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, το εσπέρας της Κυριακής 7 Απριλίου 2024, χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Εκεί εκκλησιάσθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με Κληρικούς της Πόλεως Χαλκίδος, ενώ, κατόπιν ευγενούς παραχωρήσεως του πρωτοψάλτου του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή, στο δεξιό αναλόγιο διηκόνησε την ιερά υμνωδία χορωδία μαθητών από τμήματα της Β. Ευβοίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος υπό τον χοράρχη κ. Δημήτριο Παπαβασιλείου-Καθηγητή της Σχολής και στο αριστερό αναλόγιο έψαλε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος με χορωδία αποτελούμενη από μαθητές του.

Η εμπνευσμένη ομιλία του Θεοφιλεστάτου κ. Νικοδήμου, με θέμα: «Η πάλη με τους λογισμούς», έδωσε το στίγμα της ημέρας και απαραίτητα διδακτικά και πνευματικά εφόδια στους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν στον Ι. Ναό και στους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm), απ’  όπου αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας η κατανυκτική ιερά ακολουθία.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τον μεστό πνευματικών περιεχομένων λόγο του και επεσήμανε στους εκκλησιασθέντες να μην αμελούν τη συμμετοχή τους στις Σαρακοστιανές ιερές ακολουθίες.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Διαβάστε ακόμα