Ο Μητροπολίτης Ιλίου σε μαθητικό Συνέδριο για την πρόληψη της βίας

Την Πέμπτη 18/4 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ, ξεκίνησε το διήμερο μαθητικό συνέδριο με θέμα: «Ποιος έγινε πλησίον; Όταν η κοινότητα προλαμβάνει την βία».

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με μικρή εισήγηση του π. Αντώνιου Καλιγέρη, υπευθύνου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί που απηύθυναν προς τους μαθητές και τους συνοδούς τους καθηγητές οι: Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ποικίλων Ποιμαντικών Θεμάτων, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Μαρία Κεφαλα, η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Βισκαδουράκης και η εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αμέσως μετά ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη συνεδρία, που αναφέρθηκε στη γενική θεώρηση της βίας. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19/4 με τις υπόλοιπες συνεδρίες και εισηγήσεις.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν και μαθητές και μαθήτριες από τα λύκεια της Πετρουπόλεως και των Θρακομακεδόνων περιοχές που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου.

Διαβάστε ακόμα