Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος στην αναγόρευση του Βλ. Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βλάσιο Ιω. Φειδά.

Παρέστησαν, επίσης, αρκετοί Αρχιερείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός. 

Μετά την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας Ιωάννη Αντ. Παναγιωτόπουλο. Στην συνέχεια ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, καθηγητής Εμμανουήλ Καραγεωργούδης ανέγνωσε το Ψήφιοσμα και επέδοσε την περγαμηνή.
Ακολούθησε η επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο κι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η ομιλία του τιμώμενου Επίτιμου Καθηγητή Βλασίου Ιω. Φειδά με τίτλο: «Η σύγχρονη οικουμενική προοπτική της πολυεθνικής ορθοδόξου Διασποράς».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα