Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αναστάσεως του Χριστού Βαθύ Αυλίδος

ην Δευτέρα 23 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος με συλλειτουργούς τους Οικονόμους π. Δημήτριο Φατούρο εφημέριο ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς Χαλκίδος και π. Δημήτριο Μωραΐτη εφημέριο του ιερού ναού  ετελεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία  των Τιμίων Δώρων της Ε’  Εβδομάδας των Νηστειών στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου Βαθύ Αυλίδος. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή αναλύοντας την σημασία της Θείας Λειτουργίας  των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων την  οποία εχει τοποθετήσει η εκκλησία στην διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής  ώστε να μετέχουν οι πιστοί των Αχράντων Μυστηρίων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος με τις πατρικές ευχές του ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα  προς μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων Βαθέως Αυλίδος που συμμετείχαν στην θεία ευχαριστία.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Ελευθέριος Πνευματικός με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριο Πετρογιάννη. 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα