Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τη Δευτέρα, 1 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρύτανη του ιστορικού Ιδρύματος, Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, παρουσία του Κοσμήτορος της Θεολογικής αυτού Σχολής, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδη. 

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της Εκπαιδεύσεως. 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος παρείχε σφαιρική ενημέρωση στους συνομιλητές του για το ποιμαντικό και κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Ορθόδοξος Εκκλησία της πέμπτης ηπείρου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εθνικό ρόλο που διαδραματίζει διά της λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλη την αυστραλιανή επικράτεια και δια της υλοποιήσεως δράσεων και προγραμμάτων που αποσκοπούν στη διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας και στην ενίσχυση των δεσμών των νέων της Ομογενείας με την πατρώα γη. 

Στο τέλος της εποικοδομητικής συζητήσεως, δηλώθηκε από αμφότερες τις πλευρές η πρόθεση για ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Διαβάστε ακόμα