Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης

Με ρίγη συγκίνησης και αισθήματα χαράς η εκκλησιαστική Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Ανακάσης, στους  Αγίους Αναργύρους Αττικής (της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών), υποδέχθηκε τεμάχιο  του Τιμίου Σταυρού, προερχόμενο από την ιστορική Ιερά Μονή Παμεγίστων Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού. Στη σύντομη προσφώνηση του κατά την υποδοχή ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης, υπογράμμισε ότι  για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ενορία θα φιλοξενήσει  πανίερο σέβασμα προς αγιασμό και πνευματικό ανεφοδιασμό πάντων.

 Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κομίσαντα το Τίμιο Ξύλο ,Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο  Γιαννιό, προεστό της Μονής Αστερίου. 

Να σημειωθεί ότι εκτός του πλήθους ενοριτών και προσκυνητών, παρόντες ήταν ιερείς του Ναού και άλλων ενοριών, Αντιπεριφερειάρχης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

  Το τμήμα του Τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου μας  θα παραμείνει  στον Ιερό Ναό μέχρι  την Πέμπτη  11 Απριλίου στις 11 το πρωί. Απριλίου και  καθημερινά θα τελούνται ποικίλες  Ιερές Ακολουθίες.

Διαβάστε ακόμα