Το Μουσικό Σχολείο Δράμας στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης

Την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του συμπολιούχου Δράμας Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, έψαλλαν δεκάδες μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Η λατρευτική αυτή μουσική πανδαισία ολοκλήρωσε τον φετινό κύκλο των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου που φώτισε το σκότος και ελάφρυνε το άλγος της πενθηφόρου περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Οι αγγελικές παιδικές φωνές με κατάνυξη και αρτιότητα απέδωσαν τα τροπάρια του κανόνα υπό την διεύθυνση του άρχοντα Πρωτοψάλτου καθηγητού κ. Νικολάου Στεφανάκη. Πλήθος πιστών συμμετείχε συμπροσευχόμενο στην καταληκτήρια αυτή ακολουθία, καμάρωσε τις γνώσεις αλλά και το ήθος τον παιδιών μας και δόξασε τον Θεό για την σπουδαία εργασία που επιτελείται στα Μουσικά Σχολεία στους καιρούς μας κόντρα στον οδοστρωτήρα της εποχής μας.

Ο ιερατικώς προιστάμενος του Ναού αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης καλωσόρισε τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους, τους ευχαρίστησε, τους μετέφερε τις εγκάρδιες αρχιερατικές ευχές του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου και τους ευχήθηκε να κρατήσουν αλώβητη την ιερή παρακαταθήκη της πίστεως με την οποία γαλουχήθηκαν σε όλη τους τη ζωή.

Η εκκλησιαστική επιτροπή και οι κυρίες της ενορίας παρέθεσαν πλούσιο κέρασμα σε όλα τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμα