Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Στην τοπική κοινότητα Αμφείας, του Δήμου Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, στο εκ βάθρων ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του χωριού, τιμώμενο επ’ ονόματι του Προφήτου Ηλία και της Αγίας Τριάδος.

Μετά το πέρας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, πλαισιωμένος από τον εφημέριο της κοινότητας Αμφείας Αρχιμ. Νεόφυτο Σαχλά, τον εφημέριο της πλησιόχωρης ενορίας του Αγρίλου π. Ιωάννη Κάργα και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ενώ την ευταξία της Ακολουθίας υπηρέτησε με τάξη και μεγαλοπρέπεια ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαραντόπουλος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τιμώντας την ιερατική διακονία του π. Ιωάννη Κάργα του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευαρέσκειά του προς τον εφημέριο της ενορίας της Αμφείας π. Νεόφυτο για την ανακαίνιση του παρεκκλησίου το οποίο χρονολογείται από το έτος 1900. 

Διαβάστε ακόμα