Ακολουθίες των Παθών και της Αποκαθηλώσεως στην Ι. Μ. Κορίνθου

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στην Κόρινθο

Την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, την Μ. Πέμπτη, 3 Μαΐου 2024,τέλεσε, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου. Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, σύμφωνα με αυτό που απαιτούν όλες οι Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών τελέστηκε η «Σταύρωση», ακροάσθηκαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, που κατά παράδοση αναγιγνώσκονται αυτήν την ημέρα από την χορεία των Ιερέων και ακολούθως ξεκίνησε η προσκύνηση του Εσταυρωμένου Ιησού τόσο από το σύνολο των παρισταμένων, όσο και από χιλιάδες άλλους Χριστιανούς, που κατέφθαναν συνεχώς στον Ι. Ναό γι’ αυτό τον σκοπό. Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ευχήθηκε σε όλους η χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να μην μας εγκαταλείψει, να μας στηρίξει, να μας φωτίσει, να μας ενδυναμώσει και να μας χαρίσει την Ανάσταση!

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου όπου και ευχήθηκε κατάλληλα στο και εκεί πολυπληθές εκκλησίασμα.  

Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως

Την επομένη το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου Ιησού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και ομίλησε αναφερόμενος στον «πονεμένο» δρόμο του Ιησού Χριστού από το Πραιτώριο στον φρικτό Γολγοθά. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ενώπιον του Επιταφίου του Κυρίου μας ανέπεμψε ευχές και παρακλήσεις προς Αυτόν, υπέρ του λαού της Ι. Μητροπόλεως μας, παρακαλώντας Τον μαζί με την Ένδοξο Ανάστασή Του να αναστήσει και όλους εμάς από την αμαρτία και να μας οδηγήσει προς την Αιώνιο Ζωή! 

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Πιστούς που κατέκλεισαν τον Ι. Ναό και ευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι να διατρέξουμε αυτόν τον δρόμο και να φτάσουμε στην Ανάσταση του Κυρίου μας, ο Οποίος εκουσίως υπέστη τον Σταυρό , τον θάνατο και τον τάφο για να δωρίσει στην ανθρωπότητα την Ανάσταση! 

Διαβάστε ακόμα