Ανάμνηση των Εγκαινίων και  η εορτή της Αγίας Ματρώνας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου, η ανάμνηση των Εγκαινίων του Καθολικού του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Εννέα χρόνια πέρασαν από το 2015 όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων του Καθολικού του Ιερού Ησυχαστηρίου μας.

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα το Ιερό μας Ησυχαστήριο πανηγύρισε όπως κάθε χρόνο, την Αγία Ματρώνα την αόμματη, λόγω του ότι η εορτή της φέτος (2 Μαΐου) συνέπεσε μέσα στη νηστεία του Πάσχα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Πέμπτη.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και ανήμερα στον αναστάσιμο Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία οι πατέρες της Μονής έψαλλαν τιμητικά εκ της ιδιαιτέρας ασματικής ακολουθίας της Αγίας Ματρώνας.

Τις δυο αυτές ημέρες όσοι παρευρέθηκαν στη Μονή για να τιμήσουν την Αγία, είχαν την τιμή να προσκυνήσουν απότμημα ιερού λειψάνου και εικόνα της Αγίας Ματρώνας.

Ιδιαίτερη τιμή για την Αγία Ματρώνα την αόμματη ήταν και τα λουλούδια που έστειλε ο κόσμος για να κοσμούν την εικόνα και το λείψανό της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ιερά λιτανεία στον αύλειο χώρο του Ιερού Ησυχαστηρίου των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ματρώνας και εν συνεχεία ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρωινό προς όλους όσους παρευρέθηκαν για να τιμήσουν αυτά τα δυο γεγονότα.

Διαβάστε ακόμα