Εγκαίνια του Νέου Ναού του Αγίου Ευμενίου στην Ιερά Μονή Κουδουμά

Με μεγάλη τιμή και βαθιά πνευματική συγκίνηση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, τέλεσε μια από τις κατανυκτικότερες τελετές της Εκκλησίας μας, τον εγκαινιασμό του νέου ναού του Αγίου Ευμενίου του νέου, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Μουδουμά, την Κυριακή 26 􏰂αΐου 2024, παρουσία πλήθους τοπικών φορέων και πιστών από όλον τον κόσμο.

Εια νέα εποχή ελπίδας και πνευματικής στήριξης, σηματοδοτεί το νεο παρεκκλήσι στην Ιερά Μονή Κουδουμά, που ανακαινίστηκε στο χώρο ενός παλαιού κελιού που φιλοξενούσε του λεπρούς ασκητές των Αστερουσίων. Ο Άγιος Ευμένιος, αφού έζησε την αρρώστια και θεραπεύτηκε, με θαυματουργική παρέμβαση της Παναγίας του Κουδουμά, συνέχισε να υπηρετεί τον συνάνθρωπο από το νοσοκομείο 􏰄οιμωδών της Αθήνας, τιμώντας με το όνομά του το μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Μουδουμά έως την οσιακή του κοίμηση.

􏰁ατά την διάρκεια της τελετής τοποθετήθηκαν στην νέα Αγία Τράπεζα Ιερά Λείψανα των Τεσσάρων 􏰂αρτύρων Ρεθύμνου, μαζί με μνημονοχάρτια που ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες ονομάτων ζώντων και κεκοιμημένων αδελφών, φανερώνοντας με αυτόν τον τροπο την αιώνια ενότητά μας στο ένα Σώμα Χριστού. Η συλλογή των ονομάτων πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτυακού καλέσματος, επιβεβαιώνοντας πως όλα τα εργαλεία, φυσικά ή ψηφιακά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς Δόξαν Θεού. «Πάντα όσα ηθέλησεν ο 􏰁ύριος εποίησε», όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Άγιος, ας γίνει και το σύνθημά μας.

«Η χαρά και η αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο μπορούν να μετατρέψουν τον πόνο σε ευφροσύνη, την ασθένεια σε θεραπεία, τον αποκλεισμό σε ζωντανή κοινότητα» τόνισε με τον λόγο του ο Ηγούμενος της 􏰀εράς 􏰂ονής 􏰁ουδουμά, αρχιμανδρ. 􏰂ακάριος Σπυριδάκης. Ενώ ζήτησε από τους πιστούς να «εμπνευστούν από την προσφορά του Αγίου Ευμενίου και να κρατήσουν το χαμόγελό του χαραγμένο στις καρδιές τους ως παρακαταθήκη από την σημερινή εορτή των εγκαινίων».

􏰂ε την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακάριος, μοίρασε ευλογίες στους πιστούς και ευεργέτες, ενώ ο Ηγούμενος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της ημέρας. Ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα για όλους τους προσκυνητές,

Ο νέος ναός του Αγίου Ευμενιου του νέου προσκαλεί τον κάθε άνθρωπο να βιώσει από κοντά την αγάπη, τη χαρά και την ευγνωμοσύνη που μεταδίδει απλόχερα ο Άγιος Ευμένιος ο Νέος.

Διαβάστε ακόμα