Η Aκολουθία των Αγίων Παθών στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Νέο Ηράκλειο | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το εσπέρας, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, τελέσθηκε με κάθε κατάνυξη ο Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής.

Στην Ακολουθία των Αγίων Παθών χοροστάτησε  ο Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ηρακλείου Αττικής και Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιόλ. Αρχ. Ιγνάτιο Ζήση και τους συνεφημέριους Ιερείς του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη θυσία του Χριστού για τον άνθρωπο• τη δημιουργία Του. «Ο Χριστός δε μας αποκαλεί δούλους γιατί οι δούλοι δε γνωρίζουν τι κάνουν τα αφεντικά τους, αλλά μας αποκαλεί φίλους γιατί είναι ο πατέρας μας, ο οποίος γνωρίζει ποιοι είναι οι φίλοι του και τα παιδιά του. Είμαστε οι φίλοι του Χριστού και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία απ’ αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, κάλεσε τους πιστούς να ζήσουν την Ανάστασή του Χριστού και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους παρισταμένους.

Εκατοντάδες πιστοί, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Βουλευτής κα. Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν στην Ιερά Ακολουθία των Αγίων Παθών

Διαβάστε ακόμα