Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Μητρόπολη Ιλίου

Την Μεγάλη Παρασκευή 3/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ετέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, Ιεροκήρυκες, πρωτ. Γεώργιο Βασιλείου, Πρόεδρο του Ε.Σ., Νικόλαο Κουτούζο, Παναγιώτη Κολοκώτσιο, εφημερίους του Ιερού Ναού και τον Αρχιδιάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.


Μετά την ψαλμωδία των Εγκωμίων προς το τέλος του όρθρου ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου, την οποία ακολούθησε πλήθος κόσμου, όπου μετά την επιστροφή του στο Ναό, διήλθαν κάτωθεν αυτού όλοι οι λιτανεύσαντες. Στην ακολουθία παρέστη η κα Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, δήμαρχος Ιλίου, ο κ. Δημήτρης Κουκουβίνος, Πρόεδρος του Δ.Σ και πληθύς αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
Μετά την ανάγνωση της προφητείας του Ιεζεκιήλ ο Σεβ. προέβη σε ανάλυσή της συσχετίζοντας την με το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού και της δικής μας.


Στους παρευρεθέντας πιστούς, ο Σεβ. μετά το τέλος της ακολουθίας ευχήθηκε ευλογημένη πορεία προς το γεγονός της Ανάστασης.

Διαβάστε ακόμα