Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή της Δάφνης

Δάφνη Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συνεχίζονται οι εορτασμοί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή της Δάφνης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος χοροστάτησε στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Συμεών Συναδινό και πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας Ιεροκήρυκας της Ι.Μ.Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και μεταξύ άλλων ανέφερε “μπορεί να σταυρωνόμαστε, να διερχόμαστε θλίψεις και ανάγκες, αλλά ξέρουμε ότι με την Ανάσταση του Κυρίου δεν είμαστε μόνοι. Η Παναγία έζησε τον ανθρώπινο πόνο. Έχουμε δίπλα μας εκείνη που πόνεσε όσο κανείς άλλος. Μας δείχνει τον τρόπο να υπομείνουμε τις δυσκολίες.”

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, κλήρος και λαός λιτάνευσαν το θαυματουργό εικόνισμα της Ζωοδόχου Πηγής, ιερό κειμήλιο του 17ου αιώνα από τον παλαιό Ιερό Ναό, στους δρόμους πέριξ του Ναού, με την φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος να παιανίζει και άγημα του Πολεμικού Ναυτικού να συνοδεύει την πομπή.

Στις ακολουθίες παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Άννα Καραμανλή και Νικ.Βρεττός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθήνων κ. Κων/νος Ζώμπος, ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Νικ.Τσιλίφης, Αντιδήμαρχοι και πλειάδα Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων.

Στο τέλος της λιτανείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ευχαρίστησε άπαντες για τη φιλοξενία, ενώ με τη σειρά του ο π. Συμεών απέδωσε τα εύσημά του σε όσους κόπιασαν για τη φετινή πανήγυρη.

Διαβάστε ακόμα