Η εορτή των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μητρόπολη Ιλίου

Άνω Λιόσια Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών, η Μητρόπολη Ιλίου και ο Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων πανηγύρισαν τους πολιούχους και προστάτες της πόλης.

Τη Δευτέρα το απόγευμα στον Τρισαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου και του οικείου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιλίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής και Αχαρνών και προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ Αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου και πλειάδα ιερέων της Μητρόπολης Ιλίου.

Την Τρίτη το πρωί, στον Όρθρο και την Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφησίας κ. Κύριλλος, συλλειτουργόντων του Σεβ. Μητροπολίτη Αμοργού κ. Αμφιλόχιου και του οικείου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός λιτάνευσαν την εικόνα των Ισαποστόλων στους δρόμους των Άνω Λιοσίων. Την πομπή συνόδευσε παιανίζοντας η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, ενώ την εικόνα έφερε στα χέρια τους ο Πολιτιστικός σύλλογος η Γρίζα.

Στη λιτανεία παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιάννης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο Δήμαρχος Δήμου Φυλής Χρήστος Παππούς, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα