Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στη Νέα Μάκρη

Η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου του θαυματουργού, εορτάστηκε εκ μεταθέσεως, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου & Αγίου Εφραίμ Όρους Αμώμων στη Νέα Μάκρη Αττικής, της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνις, όπου ευρίσκεται αποτεθησαυρισμένο το Ιερό λειψανό του. 

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 εψάλη ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου και του οικείου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και ιερέων της περιοχής. 

Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο χοροστατών Αρχιερεύς Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, ο οποίος με αφορμή την Αναστάσιμη προσευχή <<Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι>> αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως, και στη βίωσή του, από τους πιστούς μέσα από το πρίσμα του μαρτυρίου του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ. 

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ταλαντίου κ. Επιφανίου και Θεσπιών κ. Παύλου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και του οικείου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και πλειάδος ιερέων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος παίρνοντας αφορμή από τα δύο ερωτήματα της Αναστάσεως <<Ποιός ανασταίνει;>> και <<Τί ανασταίνει;>> αναφέρθηκε στο θαύμα της Αναστάσεως τονίζοντας πως η μνήμη του εορταζομένου Αγίου Εφραίμ είναι δηλωτική του θαύματος και η απάντηση στα τεθέντα ερωτήματα.

Διαβάστε ακόμα