Η Μητρόπολη Χαλκίδος προσευχόμενη για τους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων

Σύσσωμη η τοπική μας Εκκλησία, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο προσευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαΐου 2024.

Δώδεκα μικρές Ιερές Αγρυπνίες ετελέσθησαν, παράλληλα, στους Ιερούς Ναούς Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, Αγ. Νικολάου Σκοπέλου, Αγ. Παρασκευής Αλοννήσου, Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, Αγ. Παντελεήμονος Γουβών, Αγ. Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, Αγ. Νικολάου Ψαχνών, Αγ. Νικολάου Ερετρίας, Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αμαρύνθου και του Αγίου Νικολάου στην Χαλκίδα, στις οποίες προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγήν σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδος μας, όπως και οι γονείς και διδάσκαλοι και καθηγητές τους και πολλά μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προξήρχε στη Θεία Λειτουργία της Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-ιεροκήρυκα, Χριστόδουλο Μάνια-εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, τον πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη-προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση-εφημέριο της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, τον πρεσβ. Νικόλαο Καλαφάτη-εφημέριο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, τον ιερομόν. Ειρηναίο Σταμέλο-εφημέριο του Ι. Ν. Ζωοδόχου του Πηγής Ορφανοτροφείου Χαλκίδος, τους διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, Χρήστο Ραμανανάκη και Άνθιμο Παπαΐωάννου, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Ταραμίγκος-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, ο οικον. Αναστάσιος Χρήστου-προϊστάμενος της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος και ο πρεσβ. Χρυσόστομος ΤσούβαληςΕφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Αφρατίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο στους υποψηφίους που εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της απολύσεως, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και τους προσέφερε από μία Ιερά Εικόνα με προσωπική του ευχή και αφιέρωση, η οποία έχει ως θέμα της την διάσωση του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος περπάτησε πάνω στα κύματα κατόπιν εντολής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δεν βυθιζόταν όσο κοιτούσε το Χριστό, ενώ όταν κοίταξε προς τα άγρια κύματα, ολιγοπίστησε και άρχισε να βυθίζεται. Τότε φώναξε «Κύριε σώσε με» κι ο Κύριος τον έσωσε κρατώντας τον από το χέρι και μαζί με αυτή τους διένειμε και συλλεκτικές αναμνηστικές ευλογίες για την επέτειο των εκατό ετών παρουσίας του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια.

Φωτογραφίες: Κων/νος Αργυρίου, Κων/νος Κούκουρας 

Διαβάστε ακόμα