Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στους Αγίους Αναργύρους

Άγιοι Ανάργυροι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη των Αγίων Αναργύρων τιμά την μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου του ομολογητού, στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ο Ναός των Αγίων Ακινδύνων έχει εγκαινιασμένο παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου αναφερόμενος στα δάκρυα μετανοίας που πρέπει να χύνουμε για την αναξιότητά μας και τα δάκρυα πίστεως για το μεγαλείο του Θεού. “Χωρίς δάκρυα δεν υπάρχει ζωή, όπως ένα νεογέννητο βρέφος πρέπει να κλαψει μόλις έλθει στο κόσμο. Η ζωή είναι ένας αγώνας με δάκρυα και οι χαρές είναι στιγμές. O Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έκανε το δάκρυ του θαυματουργία.

Ο Επίσκοπος κ. Φιλόθεος εν συνεχεία, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αντώνιο Μαλούφ για το έργο του και τη φροντίδα του για τον Ιερό Ναό και την προθυμία του να είναι πάντα παρών για τους πιστούς.

Στη συνέχεια, λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου πέριξ της πλατείας του Ναού, με την συμμετοχή σχολείων της περιοχής, της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας και εκατοντάδων πιστών.

Σήμερα το απόγευμα στις 6 θα διαβαστεί η Παράκληση του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου του Ομολογητή.

Διαβάστε ακόμα