Ο Άγιος Νικόλαος Ανακάσης υποδέχτηκε την Παναγία Φανερωμένη

Ανάκασα Αττικής| Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε σήμερα το εσπέρας, Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ανακάσης στους Αγίους Αναργύρους, τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από τη Νέα Αρτάκη για την 1η Επέτειο των Εγκαινίων του Ι. Ναού.

Τη Θαυματουργό Εικόνα εκόμισε στον Ι. Ναό ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης και εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Της υποδοχής προεξήρχε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθως, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου κ. Φιλόθεου.

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ ευχαρίστησε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Φιλόθεο για την παρουσία του στην ενορία και την αμέριστη αγάπη που δείχνει προς αυτήν. Ακολούθως, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδας για την άδεια που παραχώρησε ώστε να μεταφερθεί η Θαυματουργό Εικόνα στην ενορία του και τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης κ. Μεθόδιο που την εκόμισε για τον εορτασμό της 1ης Επετείου των Εγκαινίων του Ι. Ναού. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στην προετοιμασία για την υποδοχή.

Εν συνεχεία, ο Αρχιμ. Μεθόδιος, ευχαριστήσε για την τιμητική πρόσκληση του Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δρόσος, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της.

Να σημειωθεί, ότι η Ενορία θα φιλοξενήσει τη Θαυματουργό Εικόνα, από σήμερα, Σάββατο 25 Μαΐου έως και το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου. Το διάστημα αυτό, ο Ι. Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Τις μέρες αυτές υπάρχει πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμα