Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Μητρόπολη Ιλίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές και συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Βλασίου στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την παραμονή Πέμπτη 9/5 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Ιλιου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου με την συμμετοχή ιερέων και πλήθους κόσμου. Ο π. Ιωαννίκιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και στο γιατί αυτή εορτάζεται την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδας.

Ανήμερα την Παρασκευή 10/5 τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Β Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Αθανασίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Αγαθαγγελος Κόκλας που αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής.

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς εικόνας από το Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι παραπάνω ιερές ακολουθίες, στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών η οποία κατέληξε μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου.

Στην λιτανεία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός με πλήθος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, οι βουλευτές Στυλιανος Πετσας, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Καραμέρος, Μανώλης Χριστοδουλακης, Στυλιανός Φωτόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βασιλική Καβαλάρη με περιφερειακούς συμβούλους, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου ο οποίος βρίσκεται επίσημα καλεσμένος στην Ιερά Μόνη Ξενοφώντος Αγίου Όρους για τις εορτές του Αγίου Γεωργίου.

Την επιμέλεια όλων των παραπάνω ακολουθιών είχε το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Βλασίου ο πρόεδρος του οποίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Ράπτης στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην οργάνωση της εορτής και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Διαβάστε ακόμα