Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο

Με Αναστάσιμη λαμπρότητα και χαρά, τελέστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν δεκάδες Κληρικοί μας και πλήθος πιστών, που έζησαν μία μοναδική Πασχαλινή εμπειρία.

          Κατά την παράδοση, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως αναγνώσθηκε σε πολλές γλώσσες, ήτοι Ελληνικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ουκρανικά, Σερβικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Γκρεκάνικα (κάτω Ιταλία), Ισπανικά και Γερμανικά, ενώ εψάλη στην Ομηρική διάλεκτο, υπό Χορού Πρεσβυτέρων.

          Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε πατρικώς τους Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας: «κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και μεγάλο κόπο, όλη αυτή την περίοδο ν’ ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού μας. Τους καμαρώνω και τους ευγνωμονώ. Είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου, χάρη στους οποίους δοξάζω τον Θεό, διότι στην Τοπική μας Εκκλησία επιτελούμε έργο Χριστού, κατά την δύναμη και τα τάλαντα του καθενός. Μνημονεύω και όσους εξ υμών διακονούν στο εξωτερικό, κοντά στην Ελληνική διασπορά. Χαιρόμαστε για το έργο που επιτελούν και τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιεροψάλτες μας για τους μεγάλους κόπους που κατέβαλαν την Μ. Εβδομάδα, προκειμένου να εξελιχθούν κατά την τάξη οι Ιερές Ακολουθίες, καθώς και τον λαό μας, για την ευλάβεια και την πληθωρική του συμμετοχή. Τέλος, ευλόγησε τα Πασχαλινά αυγά και τα διένειμε στου Κληρικούς και στους πιστούς.

Διαβάστε ακόμα