Ο Μητροπολίτης Ιλίου εγκαινίασε Ναό 64 ετών στις Αχαρνές

Αχαρνές | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με ιεροπρέπεια και κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν σήμερα τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κάτω Αχαρνών (Λυκότρυπα).

Στην τελετή των Εγκαινίων και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Τσιρώνη και άλλους κληρικούς.

Τελετάρχης και υπεύθυνος για όλες τις λεπτομέρειες της τέλεσης των Εγκαινίων ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου. 

Στις ακολουθίες τόσο του Εσπερινού όσο και της σημερινής ημέρας έψαλαν χορωδίες υπό τον Πρωτοψάλτη Δημήτριο Καλομοίρη και τον Πρωτοψάλτη Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας προέβαινε σε επεξηγήσεις των τελουμένων κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων, ώστε οι πιστοί να αντιληφθούν τη σημασία τους στη ζωή της Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας  Πρωτ. Μιχαήλ Τσιρώνης, μίλησε κατάλληλα στο τέλος της ακολουθίας και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου που εγκαινίασε τον παρόντα ναό, που χρονολογείται από το 1961 και εις ανάμνηση του γεγονότος, του προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει όλους τους προαπελθόντες και τους νυν συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς που εργάστηκαν και μόχθησαν για να τελεστούν με λαμπρότητα τα εγκαίνια και τον απλό λαό που τον στηρίζει εδώ και 33 χρόνια στην διακονία του αμπελώνα του Κυρίου.

Ο Ναός συνεχίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις του, αύριο Κυριακή των Μυροφόρων θα τιμήσει με πανηγυρική Θεία Λειτουργία τον Ταξιάρχη Μιχαήλ όπως εορτάζεται και στη Μονή Μανταμάδου Λέσβου και το διήμερο 20-21 Μαίου τους προστάτες και εφόρους της ενορίας Αγίους Κωνσταντίνο & Ελένη

Διαβάστε ακόμα