Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Κηπουπόλεως

Περιστέρι | Σάββας Λαζαρίδης

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κηπουπόλεως.

Της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος απο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπος της Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσ. Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλης και άλλους Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε ότι ζούμε μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο του Αναστάσεως του Κυρίου και αναφέρθηκε στον μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο λέγοντας ότι είναι ο μάρτυρας της Αναστάσεως του Χριστού.

“Αν και δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες για τον βίο του Αγίου Γεωργίου, εντούτοις είναι πολύ ισχυρή η παράδοση της Εκκλησίας μας που καθιστά τον Άγιο, πολύ λαοφιλή σε όλο τους χριστιανούς. Επίσης ο Άγιος Γεώργιος είναι ο μάρτυρας της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού για αυτό και η μνήμη του μεταφέρεται αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα για να συνεορταστεί με τον Αναστάντα Κύριο”.

Ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Σπανός ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Γρηγόριο για την ευλογητή του παρουσία να προστεί της Θείας Ευχαριστίας.

Το απόγευμα στις 7:30 η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και η Παράκληση προς τον Άγιο.

Διαβάστε ακόμα