Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Ι. Μονή Καλτεζών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα και σε Αναστάσιμο κλίμα πανηγυρίζει και φέτος η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας την μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρωνος της Λυκίας του Θαυματουργού. 

Σήμερα το εσπέρας, Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροσατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, πέριξ της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου, με προπομπό την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Προ της απολύσεως ο Επίσκοπος κ. Θεόκλητος, αφού μετέφερε τις ευχές κι ευλογίες του Τοποτηρητή, Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ομίλησε για την μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου. Συνάμα, συνεχάρη τους πατέρες της Ιεράς Μονής και τους ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε καλό στον αγώνα τους να αναστήσουν την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου.

Πιστοί από την Τρίπολη, αλλά και τις γύρω περιοχές προσήλθαν στην Ιερά Μονή για να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό Εσπερινό και να προσκυνήσουν τμήμα Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου, όπου και φυλάσσεται.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης κ. Γεώργιος Αναστόπουλος, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Διαβάστε ακόμα