Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Τιμοθέου & Μαύρας στη Νέα Ερυθραία

Νέα Ερυθραία | Σπύρος Παπαγεωργίου

Το αγιώτατο ζεύγος των μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας τιμήθηκε στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε απόψε εκ μεταθέσεως λόγω της Μεγάλης Εδομάδας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνορα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο Δελατόλα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης – Ν. Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα και ιερείς από όμορες ενορίες.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Εκάλης κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου με την χορωδία του.

Την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνορας Καραγιάννης, ο οποίος στο κήρυγμά του τόνισε πως “η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Tιμοθέου και Μαύρας μέσα στην Εβδομάδα της Διακαινησίμου, έρχεται να μας θυμίσει, κάτι που όλοι μας ξεχνάμε. Οι μάρτυρες μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον φόβο του θανάτου γιατί πίστεψαν στο Μυστήριο της Ανάστασης του Χριστού, που εγγυάται την ανάσταση όλων μας.

Έκλεισε το κήρυγμά του λέγοντας ότι “μόνο μια τέτοια πίστη μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να πραγματώνει το θέλημα του Θεού κόντρα στις προκλήσεις του κόσμου και να ξεπερνάει τα σύνορα της φυσικής ζωής”.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός έκλεισε με την λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους πέριξ του Ναού. Ο προϊστάμενος του παρεκκλησίου Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραϊτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο για την παρουσία του στον Εσπερινό, τους παρισταμένους Ιερείς καθώς και τους πιστούς που προσήλθαν στην πανήγυρη και ευχήθηκε σε όλους πλούσια την ευλογία των Αγίων.

Διαβάστε ακόμα