Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης

Δάφνη – Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων πιστών ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την Ζωοδόχο Πηγή στον ομώνυμο Ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Δάφνη.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Συμεών Συναδινό και πλειάδα Ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Ο Επίσκοπος Ευρίπου αναφερόμενος στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η Ανάσταση βρίσκεται στο εδώ και τώρα, εισέρχεται στην καθημερινότητά μας, κάθε μέρα ο άνθρωπος που είναι γεμάτος από την αγάπη του Θεού, γιορτάζει Πάσχα, έχει χαρά γιατί μέσα του βρίσκεται ο Ανασταστημένος Χριστός. Σε αυτή τη χαρά δεν θα μπορούσε να λείπει η Μητέρα της Αναστάσεως, η πρώτη η οποία γεύτηκε τον καρπό της Ανάστασης. Η Παναγία είναι πρωτοπόρος στο φως της Αναστάσεως, γεύεται πρώτη από όλους το φως του Αναστάντως Υιού Της.”

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν ο τέως Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Αναστ.Μπινίσκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δάφνης Υμηττού και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Διαβάστε ακόμα