Σερρών: «Η σημερινή λαμπρή εορτή μας καλεί να γνωρίσουμε τον Χριστό και τη δύναμη της Αναστάσεως Αυτού»

Με την παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών, τελέσθηκε, σήμερα το πρωΐ, αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, η ακολουθία του Εσπερινού της «Αγάπης», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών.

Συγκεκριμένως, σήμερα, στις 11:00 το πρωΐ, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, ενδύθηκε, κατά το εκκλησιαστικό τυπικό, τα Αρχιερατικά του άμφια, στον σολέα του ιερού Μητροπολιτικού Ναού, με την παρουσία του ευαγούς κλήρου της πόλεως των Σερρών, του Βουλευτού Σερρών κ. Κ. Μπούμπα, της Αντιδημάρχου Σερρών κ. Χ. Παλάζη, του Αστυνομικού Διευθυντού Σερρών κ. Ευαγγ. Τσιώτα και  πλήθους πιστών, που προσήλθαν για να συμμετάσχουν συμπροσευχητικώς στην αναστάσιμη ακολουθία και να ζήσουν τη χαρά της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την χριστιανική ελπίδα, που ανέτειλε από το ζωηφόρο μνήμα του Χριστού.

Προϊούσης της ιεράς ακολουθίας, ανεγνώσθη υπό του Σεβασμιωτάτου και υπό ετέρων γλωσσομαθών κληρικών, το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της μεγάλης σημερινής ημέρας, στα Ελληνικά και σε έξι ακόμη ξένες γλώσσες, ήτοι, Λατινικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Βουλγαρικά, σε ένδειξη της χριστιανικής ενότητος, αλλά και της οικουμενικότητος του χαρμοσύνου μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος και το φιλευσεβές εκκλησίασμα κατευθύνθηκαν, εν πομπή, προς το Επισκοπείο Σερρών, όπου εψάλη για μία ακόμη φορά ο νικηφόρος παιάνας «Χριστός Ανέστη…» και διενεμήθησαν, σε όλους, υπό του Σεβασμιωτάτου, τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, με την ευχή, να γνωρίσουμε μέσα στην αγία Εκκλησία μας  τον Σωτήρα Χριστό και τη δύναμη της Αναστάσεως Αυτού, ώστε να μην σβήσει, αλλά να κρατηθεί αναμμένο και θαλερό, μέσα στις ψυχές όλων, το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Χριστού, που είναι για μεν τους πιστούς θεμέλιο ζωής, για δε ολόκληρο τον κόσμο, βεβαία ελπίδα,   προοπτική και δυνατότητα σωτηρίας. 

Διαβάστε ακόμα