Το Χαρμόσυνο Αναστάσιμο Μήνυμα στην Αρναία

Είναι αλήθεια ότι η Ρωμιοσύνη σταυρώνεται, κατεβαίνει στον τάφο, λογίζεται ως νεκρή, μα πάντα ανασταίνεται! Να γιατί η μετάβαση στην Ανάσταση από τον Γολγοθά του Κυρίου είναι τρόπος ζωής, όχι μόνο για την Ορθόδοξη Θεολογία και την Εκκλησιαστική Αγιοτριαδική Οικονομία που ιστορικά εξεφάνη στον κόσμο, αλλά και ταιριάζει στον ψυχισμό του Ρωμιού!

Πλήθος Λαού, Αρχόντων, Ιεροψαλτών με τα αγιοκέρια στο χέρι, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ και τον υπ’ αυτόν Ιερό Κλήρο ξεχύθηκε στις πλατείες και στους δρόμους, για να πληρωθή ο Τόπος από την Αναστάσιμη Ελπίδα!

Το Άγιο Φως φερμένο από τα Ιεροσόλυμα στις 11 περίπου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως μας Παν. Αρχιμ. π. Δωροθέο Ζέρβα, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Θαλασσινό, την Πρόεδρο της Αρναίας κα Ειρήνη Γιαννούσηκαι κ.ά, οι οποίοι μετέβησαν εκούσια στον Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης για να Το παραλάβουν, παραδόθηκε στα χέρια του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στυλιανού Βαλιάνου, και αυτός με συγκίνηση και δέος το πρόσφερε στον Μητροπολίτη μας που ανέμενε στο εμβληματικό Κωδωνοστάσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου, συγκλονισμένος από την εικόνα του Παναγίου Τάφου λουσμένη στο Ανέσπερο της Αναστάσεως Φως, εικόνα που μετέδωσαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και κυρίως λεπτομερώς με εκπομπή του το Εκκλησιαστικό Κανάλι της 4Ε, προκαλώντας τη συγκίνηση του Πανελληνίου! Την ώρα αυτή ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε το Άγιο Φως στους Αντιδημάρχους και Προέδρους που ανέμεναν το Μεγάλο Δώρο, για να το μεταφέρουν στον Λαό μας, στον Τόπο τους!

Η Φιλαρμονική της Αρναίας με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη – Μουσικό κ. Βασίλειο Κοκκαλιάρη προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως, όταν ο μεν Επίσκοπός μας έψαλε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και μετά το τρίτο θριαμβευτικό αυτό σάλπισμα, παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο! Τα βεγγαλικά – πυροτεχνήματα, το Φως που διαχέετο από χέρι σε χέρι, οι κωδωνοκρουσίες και η ιλαρότητα των προσώπων ζωγράφισαν τον πίνακα της Αναστάσιμης Αρναίας στο Χοροστάσι!

Μα και μέχρι το τέλος της Λαμπροφόρου Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, πολύς Λαός παρέμεινε, μετέχοντας στη μεγίστη πλειοψηφία του στο Ποτήριο της Ζωής, για να ακούση από τα χείλη του Επισκόπου μας και τη Γραφίδα του Ιερού Χρυσοστόμου: «Συγγνώμη εκ του Τάφου ανέτειλε» και πάλι «Ανέστη Χριστός και Ζωή πολιτεύεται»!

Λίγο μετά τις δυόμισι το πρωί της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής της Αναστάσεως Κλήρος και Λαός έδωσαν τον Ασπασμό της Αγάπης, ζώντας τον Αναστάσιμο σφυγμό της Ορθόδοξης Παράδοσης!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα