Το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου στην Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, στο Νοσοκομείο Κορίνθου και στον εκεί Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου. Την ευλογία του Αγ. Ελαίου και τις αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Ποιμενάρχου μας έλαβαν εκτός από τους ασθενείς, που περιθάλπονται στο Ίδρυμα και τους συγγενείς τους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόριος Καρπούζης, μέλη του Δ.Σ., οι παριστάμενοι θεράποντες ιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και οι προσερχόμενοι προς αυτό πιστοί. 

Εν συνεχεία και ώρα 16:00 ο Μητροπολίτης μας και οι συνοδοί Ιερείς του τέλεσαν το Ιερό Ευχέλαιο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με κάθε επισημότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική κατάνυξη. Ο Ποιμενάρχης μας δοξολογώντας το Όνομα του Θεού για τις δωρεές του ομίλησε τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου για το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου που τελείται εις ίαση ψυχής και σώματος, και αποτελεί ένα δώρο του Θεού για όλους μας ιδιαιτέρως στην εποχή μας, που ο κόσμος πάσχει από ψυχικά, πνευματικά και σωματικά νοσήματα. Ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι τελούμε το Ι. Ευχέλαιο με την ελπίδα και την προσδοκία να απαλειφθούν οι ασθένειες, να γίνουμε υγιείς, να δοξάζουμε τον Θεό και να τιμούμε με την αγάπη μας τους συνανθρώπους μας. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος προς άπαντες να αποκτήσουν τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος «γάπη, χαρά, ερήνη, μακροθυμία, χρηστότης, γαθωσύνη, πίστις, πρότης, γκράτεια» (Γαλ. ε’, 22-23), ώστε να καταστούν υγιείς ψυχή τε και σώματι!

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Ευχέλαιου στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, πλαισιούμενος από τους αδελφούς αυτής και τον Διάκονο π. Χρίστο Χίλια

Διαβάστε ακόμα