Αρχιερατικό Συλλείτουργο στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

Πεύκη | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων Πρώτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Μητρόπολη Κηφισίας και στον ομώνυμο περικαλλή Ναό.

Σήμερα το πρωί στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, πολλοί κληρικοί και πλήθος κόσμου. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης αναφερόμενος σε κάποια χαρακτηριστικά των τιμώμενους Αγίων όπως η φλογερή πίστη και η φλογερή μετάνοια.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Ἀρχιμ. Εὐστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη , τον πιστό λαό του Θεού για την συμμετοχή στους εορτασμούς που συνεχίζονται μέχρι τις 2 Ιουλίου καθώς επίσης και τους συνεφημερίους του π. Ευστράτιο Φελέκη και π. Στυλιανό Ποθητό για την συνεργασία στη διοργάνωση της πανηγύρεως.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη εκτίθενται προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνας της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής καθώς και αποτμηματου λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου.

Διαβάστε ακόμα