Χτίζεται Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Φίερι Αλβανίας

Του π. Ηλία Μάκου

Πριν λίγες ημέρες θεμελιώθηκε, κοντά στον καθεδρικό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φίερι Αλβανίας, το Μητροπολιτικό Μέγαρο. 

Καθυστέρησε πάρα πολύ η έναρξη της κατασκευής του, γιατί υπήρξαν γραφειοκρατικά εμπόδια για την έκδοση οικοδομικής άδειας, αλλά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία, με τη στήριξη και τη φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ξεπεράστηκαν.   

Και πλέον, με την οικονομική συνδρομή των πιστών, η οποία χρειάζεται να συνεχιστεί, ξεκίνησαν οι εργασίες.

Μέχρι τώρα για τη διοίκηση και την κατήχηση χρησιμοποιούνται κάποιες εγκαταστάσεις  του ναού του αγίου Γεωργίου.

Ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος διαμένει στο σπίτι του, στο χωριό Ζουπάν, τέσσερα χλμ. έξω από το Φίερι. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης “δεν υπάρχουν ίδια χρήματα, γι’ αυτό και οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες.  

Δεν θέλουμε να κρύψουμε ότι έχουμε κάποια έσοδα για τη συνέχιση των εργασιών, αλλά δεν αρκούν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Προσευχόμαστε λοιπόν για τη βοήθειά σας, όλοι οι πιστοί, φίλοι και καλοθελητές”. 

Όμως υπάρχει ενθουσιασμός και αφοσίωση στο σκοπό και είναι σίγουρο ότι το τέλος θα είναι αίσιο. Ο γεμάτος ζωτικότητα Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος δεν είναι δεσμώτες της νοσοφοβίας και των μικρών ενοχλήσεων.  Μπορούν να κατορθώσουν πολλές νίκες και να μην είναι ηττημένοι. 

Τέτοιου είδους έργα είναι απαραίτητα για να μπορεί το ποιμαντικό έργο να συντονίζεται και να εξαπλώνεται.

Μπορεί να υπάρχουν εμπόδια και δυσχερείς περιστάσεις. Όμως η πίστη λέει να μη τα χάνουμε. Να μην ολιγοπιστούμε. Εμείς αδύνατοι, ο Θεός Παντοδύναμος. Μικροί εμείς, μεγάλος ο Κύριος.

Άλλωστε σ’ αυτή την αντίληψη στηρίχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και πραγματοποίησε αυτό το ευρύ και εξαιρετικό έργο, που μέχρι τώρα έχει επιτελέσει.  

Άρα, λοιπόν, τα βλέμματά μας προς τον Θεό. Προς το θρόνο της χάριτός Του. Και εκείνος δεν θα αργήσει, θα σπεύσει προς εμάς.  

Διαβάστε ακόμα