Εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα

Πρέβεζα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και την σεπτή συνοδεία του παρευρέθηκαν στην ονοματοδοσία της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πρεβέζης, η οποία πλέον θα φέρει τον τίτλο «ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄» προς τιμήν του και σε αγαθή ανάμνηση της επισήμου ελεύσεώς του στην Πρέβεζα. Συνάμα ο Πατριάρχης κ.
Βαρθολομαίος φύτεψε ένα δενδρύλλιο ελαίας ως σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας στην υπό κατασκευή πλατεία.

Κατά την λιτή τελετή ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσφώνησε και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Παναγιώτατο για την επίσκεψή του, και η κ. Δήμητρα Αηδώνη, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία της πλατείας.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενέργεια τους.

Εν συνεχεία, ο Παναγιώτατος με όλη τη συνοδεία των επισήμων μετέβησαν στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από τις χορωδίες της Πρέβεζας υπό την αιγίδα του Δήμου. Κατ’ αυτήν παρέστησαν Αρχιερείς, Ιερείς, πολιτικοί καί στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

Έλαβαν μέρος ο Χορός Ψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως «Chorus Nicopolitanus», η παιδική χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ», η χορωδία «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» και η παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου «ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος προσφώνησε κατάλληλα τον Παναγιώτατο και του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο αντίγραφο ψηφιδωτής εικόνας του Αγίου Νικολάου που φυλάσσεται στο Μουσείου Μπενάκη. Αναμνηστικό εγκόλπιο προσέφερε επίσης ο κ. Δημήτριος Σουμαλεύρης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Με την σειρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πρέβεζας για την εξαίρετη και γεμάτη νόημα μουσική εκδήλωση που οργάνωσαν, αλλά και τις χορωδίες για την ωραία παρουσία τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον πολυχρονισμό του Παναγιωτάτου που έψαλε ο Χρός Ψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαβάστε ακόμα