Εορτή λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Με ένα διαφορετικό τρόπο και σε έναν ξεχωριστό χώρο πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, η γιορτή της λήξης των κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Καλαμάτας, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να νιώσουν την Μητρόπολη ως χώρο δικό τους και να συμπεριφερθούν με οικειότητα σε αυτόν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσλαλιά του Υπευθύνου του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πρωτοπρ. Σωτηρίου Τζαϊλέα ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των κατηχητικών συνάξεων και της Κατασκήνωσης. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την αγάπη και την στήριξη του στο έργο της Νεότητας και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φίλιππο για την αρωγή και συναντίληψη.

Εν συνεχεία έλαβε το λόγο ο Πρωτοσύγκελλος και ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους γονείς και παιδιά των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Αμέσως μετά τα παιδιά και οι γονείς παρακολούθησαν την παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Τάσου Τσώνη, με τίτλο “Ο Καραγκιόζης και η απελευθέρωση της Καλαμάτας” χαρίζοντας άφθονο γέλιο αλλά συνάμα και ιστορικές πηγές από το γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης της Καλαμάτας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλοι γεύτηκαν τα πλούσια κεράσματα και έλαβαν ένα αναμνηστικό δώρο για την κατηχητική περίοδο που έληξε. 

Διαβάστε ακόμα