Επετειακή εκδήλωση για τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, μία ακόμη όμορφη εκδήλωση, το απόγευμα της Τετάρτης, 26ης Ιουνίου 2024, στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» του Ωδείου Ρεθύμνου.

Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ», έργο της γραφίδας του κ. Μενέλαου Τζανακάκη.

Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του 3ου Γυμνασίου, με θαυμάσιο τρόπο, παρουσίασαν πτυχές της ζωής, της μαρτυρίας και του μαρτυρίου των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και έδωσαν στο πολυπληθές ακροατήριο μηνύματα χαράς και ελπίδας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου κ. Μαρία Ψαράκη με θερμούς και εγκάρδιους λόγους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μανούσος Μαραγκάκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, καταληκτικώς, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του και για αυτήν την ωραία εκδήλωση, σημειώνοντας ότι το 3ο Γυμνάσιο και οι μαθητές και μαθήτριές του έχουν τους καλύτερους «γείτονες», τον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλεως Ρεθύμνης, και απέδωσαν προς αυτούς τη μεγαλύτερη τιμή, ως εμπρέπει. Ο Επίσκοπός μας τόνισε πως όσο ο τόπος μας έχει τέτοια παιδιά δεν έχει να φοβάται τίποτε, καθώς το μέλλον διαγράφεται ελπιδοφόρο. 

Παρέστησαν εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου μας και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησαν με θέρμη και επαίνεσαν τα παιδιά για τη θαυμάσια παρουσία τους.

Διαβάστε ακόμα