Εσπερινός της Πεντηκοστής στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.

Επίκεντρο των εορτασμών το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος το οποίο έχει αναμορφωθεί και έχει καλλωπιστεί με τη φροντίδα και την μέριμνα του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αγγέλου Ανθόπουλου.

Στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου ο κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Σκαρτούλη ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Tο παρόν έδωσαν πολλοί Ιερείς από τις πέριξ ενορίες και εκατοντάδες πιστοί που παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Λίγο πριν την απόλυση ο κύριος Γρηγόριος απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη στον Ιερομόναχο Χρυσόστομο Κάμπρα, εφημέριο του Iερού Ναού Αγίου Ιεροθέου, το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Πρεσβ. Γρηγόριο Λάσκαρη εφημέριο επίσης του Ιερού Ναού Αγίου Ιερόθεου Περιστερίου, ενώ προεχείρισε σε Πνευματικό τον Πρεσβύτερο Παναγιώτη Πετρίδη, εφημεριο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου. Ο κ. Γρηγόριος ευχήθηκε και στους τρεις ιερείς να διακονήσουν και να τιμήσουν τον Παράκλητο.

Τέλος ευχήθηκε στους πιστός το Άγιο Πνεύμα να είναι συνοδοιπόρος και γητευτής στις ζωές όλων, ενώ συνεχάρη τον Πρωτοσύγκελλο π. Άγγελο για τις ετοιμασίες της πανηγύρεως.

Διαβάστε ακόμα