Η ημέρα της Πεντηκοστής στην Αρναία

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η ημέρα της Πεντηκοστής, η συστατική ημέρα του Μυστηρίου της Εκκλησίας στον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στην παραδοσιακή Αρναία.

Πολύς ο Λαός με τα κλαδιά της καρυδιάς στο χέρι, κατά παράδοσιν, ήρθε για να κλίνει τα γόνατα υπέρ υγιείας πάντων και φωτισμού της Εκκλησίας μας από το Άγιο Πνεύμα και υπέρ αναπαύσεως απάντων των κεκοιμημένων αδελφών μας και πατέρων μας ανά τους αιώνες και μέχρι σήμερα.

Του Όρθρου, της Πνευματοφόρου Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισίας προέστη ο Σεβ.  Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους της Αρναίας και τους Διακόνους του.

 Επικεφαλής του Λαού η Πρόεδρος της Αρναίας κα Ειρήνη Γιαννούση, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας, η Πρόεδρος της Β΄ Βαθμίου Σχολικής Επιτροπής κα Ευγενία Γιαννούση κ.ά.

Ευχή του Σεβασμιωτάτου προς όλους και ιδίως προς τα νέα βλαστάρια μας, να μην μας εγκαταλείψει και να μην μας αφήσει ορφανούς το Πανάγιο Πνεύμα, κατά την ευχή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα