Κυριακή του Τυφλού στην Ι. Μητρόπολη Ιερισσού

Σήμερα Κυριακή 9η Ιουνίου 2024, τη λεγομένη του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τον Παν. Αρχιμ. π. Νικόδημο Κωτινούδη και τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση, επεσκέφθη την Ενορία Αγίας Παρασκευής Αδάμ και προέστη του Όρθρου και της Λαμπράς Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας.

Τον υπεδέχθησαν ο Αγιορείτης Εφημέριος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. π. Γεράσιμος Δασκαλάκης μαζί με την Πρόεδρο του Αδάμ κα Φούλα Γιαννακούδη και πλήθος ενοριτών.   

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος παρετήρησε ότι οι Ευαγγελικές Περικοπές που αναγινώσκονται στην Εκκλησία μας κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, από εκείνη της Αναστάσεως μέχρι και την σημερινή του Τυφλού, όλες ανεξαιρέτως τονίζουν και προβάλλουν την Θεότητα και Ανθρωπότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Δηλαδή: την Κυριακή της Αναστάσεως ο Ιωάννης κηρύττει: “…και Θεός ην ο λόγος…” (Ιωαν. α΄1 ) . Την Κυριακή του Θωμά, ο δύσπιστος μαθητής καλείται από τον Κύριο να ακουμπήσει τις πληγές Του στην πλευρά και στα χέρια Του και ανακράζει: “…ο Κύριός μου και ο Θεός μου…” (Ιωαν. κ΄ 28). Την Κυριακή των Μυροφόρων, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, καθώς Τον είδε ζωντανό μέσα στον τάφο τον Κύριο, έκραξε μαζί με το βυζαντινό ψαλτήρι: “… ο Κύριός μου και ο Θεός μου δόξα Σοι …” (Αίνοι Γ΄ ήχου) ! Κατά την Κυριακή του Παραλύτου ο ιαθείς πρώην Παράλυτος προσκυνεί το Κύριο και ανακράζει: “… πιστεύω Κύριε …” (Ιωαν. θ΄38), Τον αναγνωρίζει Κύριον και Θεόν του. Κατά την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ερωτά η Αγία Φωτεινή τον Ιησού εάν είναι ο Μεσσίας. Και αυτός απαντά: “…Εγώ ειμί, ο λαλών σοι…” (Ιωαν. δ΄ 26) ! Κατά φοβερό τρόπο ομολογεί τη Θεότητά Του ο Κύριος! Κατά την σημερινή Κυριακή του Τυφλού, στην ερώτησή του, ποιος είναι Εκείνος που με γιάτρεψε και βλέπω;” ο Ιησούς απάντησε μπροστά σου και τον βλέπεις! και τότε ο πρώην Τυφλός Τον προσκύνησε, φιλώντας Του τα πόδια! Όλα αυτά σημαίνουν ότι, κατά το Ευαγγέλιο, ο Ιησούς από την Βηθλεέμ είναι ο Τέλειος Θεός και Λόγος του Θεού, που δανείστηκε Σάρκα από την Παναγία μας και ενανθρώπησε και σταυρώθηκε και αναστήθηκε! Αυτά κηρύσσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα