Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγίας Τριάδος Λήμνου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και σε πανηγυρικό κλίμα  εορτάστηκε Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Ιουνίου 2024, η εορτή της καθόδου του Παναγίου Πνεύματος στην Εκκλησία με πολυαρχιερατικό εσπερινό  και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο  βορειοαιγαιοπελαγίτικο νησί της Λήμνου. 

Στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Μύρινα, πρωτεύουσα της νήσου, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Ποιμενάρχου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου. Ενώ το πρωί κατά τον Ορθρο και την Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπο- λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν  Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι και Διάκονοι της Τοπικής Εκκλησίας και επισκέπτες κληρικοί άλλων Ι. Μητροπόλεων.  

Τον θείο Λόγο κήρυξαν διδακτικά με βαθύτατο θεολογικό περιεχόμενο και κοινωνικά μηνύματα οι προεξάρχοντες Σεβ. Μητροπολίτες το εσπέρας και το πρωί αντιστοίχως, οι οποίοι και ευχαρίστησαν με καρδιακούς λόγους τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ιερόθεο. Ο Σεβ. Λήμνου, εξαίροντας τις προσωπικότητες και το έργο των φιλοξενουμένων αγίων Αρχιερέων, απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες, τονίζοντας την αξία της τιμητικής και υψηλής επισκέψεως των αγίων Αρχιερέων, επειδή ουσιαστικά καλλιεργεί και υπογραμμίζει την αναγκαία ενότητα της πίστεως και την κοινωνία της αγάπης, που κηρύσσει η Εκκλησία, ενώ  τιμά ιδιαιτέρως τους ακρίτες κατοίκους του νησιού κατά την πανεπίσημη γενέθλια ημέρα  της Δεσποτικής Εορτής.

Ευχαρίστησε, ακόμη, τους παρισταμένους και συμπρο-σευχομένους πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες του Τόπου, τα Σώματα Ασφαλείας, τους εκπροσώπους κάθε άλλης Αρχής, φορέων και συλλόγων, τους νέους Ιεροψάλτες και επήνεσε τον ευγενή και πιστό λαό της Λήμνου για την αθρόα συμμετοχή και την  ευλαβική παρουσία του στην πανήγυρη της καθέδρας της Ιεράς Μητροπόλεως, εκφράζοντας την ευχή να γίνει αυτή η ποθητή ενότητα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ζωής της Εκκλησίας στον διηρημένο κόσμο και στην σκοπίμως αποπροσανατολιζόμενη από αυτή την αγία κατεύθυνση κοινωνία.

Την ευθύνη και την επιμέλεια της εκκλησιαστικής ευταξίας κατά τον πανηγυρικό εσπερινό και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία είχε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Σχίζας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, με τους συνεργάτες του προς τους οποίους αποδόθηκε ο δίκαιος έπαινος.

Διαβάστε ακόμα